Hösterbjudande för dagkonferenser

Vi kan under september, oktober och november 2019 erbjuda ett dagkonferenspaket som inkluderar lokal, transport tur och retur, lunch samt för- och eftermiddagsfika. 

För 2–99 personer är priset 890 kr per person och för 100–200 personer är priset 990 kr. Är ni fler än 200 personer så hör av er – vår eventhall Artbox tar upp till 1100 i biosittning!

Ta även chansen att se vår uppskattade utställning FORNASETTI Inside Out Outside In. Alla konferenssällskap får entrébiljetter för halva priset! Ni betalar endast 88 kr per person.

Erbjudandet gäller nybokningar av konferenser som genomförs mellan den 1 september och 30 november 2019. Priserna är exklusive moms.

Gör en bokningsförfrågan >>

Läs mer om allt Artipelag Möten & Event har att erbjuda >>

Influencer-event med yoga

Måndagen den 24 juni 2019 arrangerade varumärkesbyrån bybabba, DJ-kollektivet Ladies Love Hiphop och appen Bumble en influencer-träff på Artipelag.

Gästerna anlände i buss, genomförde yoga på taket och åt sedan brunch i Artipelag Restaurang samt såg utställningen FORNASETTI Inside Out Outside In.

Artipelag har flera gånger tidigare stått värd för influencer-träffar. Om du vill arrangera något liknande och letar lokal, tveka inte att kontakta event@artipelag.se.

Läs mer och se bilder >>

Bådan Café & Konditori i White Guide 2019

Vi är glada över att Bådan Café & Konditori är med i årets upplaga av White Guide, som årligen recenserar Sveriges restauranger och caféer.

”Om huvudsyftet med ett besök på Artipelag kan vara att fika? Ja! Konsthallens nya chefskonditor Annie Hesselstad har höjt ambitionerna på sötemontern till en nivå motsvarande allt det andra vackra som finns att titta på här.”

Läs hela recensionen >>

Träffa oss på mötesmässan Sjö & Skärgård 2019

Fredagen den 22 mars kl 08–10 har du chans att träffa oss på Stockholm Waterfront Congress Centre och mässan Sjö & Skärgård 2019. Här presenterar 16 sjönära aktörer sitt utbud inom möten, events och aktiviteter.

Alla anmälda besökare bjuds på en välsmakande frukost och fina möjligheter till mingel och nätverkande. Stockholm Waterfront Congress Centre ligger endast ett stenkast från Stockholms Centralstation.

Mer info och anmälan >>

 

Välgörenhetsevent drog in
100 136 kr till Ecpat

Välgörenhetseventet Move by Heart, som genomfördes den 24 november 2018 i vår Artbox, drog in hela 100 136 kr till barnrättsorganisationen ECPAT.

Eventet var en gruppträning med drygt 160 anmälda deltagare och volontärer, där anmälningsavgifterna bidrog till donationssumman. Även företag bidrog och Artipelag erbjöd en kostnadsfri lokal.

Move by heart startades av Rebecca Krantz i liten skala 2014 (då gick alla intäkter oavkortat till UNICEF). Denna gång valde Rebecca att alla intäkter ska gå till barnrättsorganisationen ECPAT och deras förbyggande arbete för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås.

På scen under dagen stod bland andra författaren Caroline Engvall, kostföreläsaren Jill Holmström, Tobias Karlsson (Let´s Dance), Åsa Fornander (Nike Master Trainer), Frida Lindström (UCSP), Norberto Lacourt och Niloo Lopez.

Välgörenhetsevent med fokus på träning den 24 november

Den 24 november 2018 är Artipelag medarrangör av välgörenhetseventet Move by Heart. Idén bakom eventet är att 100% av intäkterna går till välgörenhetsorganisationer som skapar skillnad för barn i Sverige och runt om i världen. Denna gång går alla intäkter till barnrättsorganisationen ECPAT.

Move by heart startades av Rebecca Krantz i liten skala 2014 (då gick alla intäkter oavkortat till UNICEF). Denna gång har Rebecca valt att alla intäkter ska gå till barnrättsorganisationen ECPAT och deras förbyggande arbete för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås.

– Jag har alltid engagerat mig för barns rätt till trygghet och värme. Med min bakgrund som dansare / instruktör, coach och projektledare vill jag bidra med det jag kan för att göra skillnad. Genom att jag har fått sponsring av lokal, scen, anmälningsverktyg mm, är det möjligt att skänka 100% av intäkterna, vilket är grundtanken med hela eventet, säger Rebecca.

Vinst till välgörenhet
Upplägget är enkelt. Du anmäler dig till en dag fullspäckad av träning, inspiration och föreläsningar. All vinst går till organisationen som arbetar för att bekämpa sexhandel med barn i världen.

Move by Heart – till förmån för sexuellt utsatta barn

Plats: Artipelag, Gustavsberg. (20 min från Stockholm City)
Tid: Lördag 24 november kl 10.00 – 17.00 (registrering från kl 09.00)
Gåva till ECPAT: 500 kr (inkl.moms). Betalas in efter att du fått betalningsinformation via bekräftelsemejl.
Schema:
 Tobias Karlsson (Let´s Dance), Åsa Fornander (Nike Master Trainer), Frida Lindström (UCSP), Norberto Lacourt och Niloo Lopez.
Föreläsare: Kostföreläsare, Leg. dietist Jill Holmström.
Konferencier: Journalisten och författaren Caroline Engvall.

ANMÄL DIG HÄR >>


Tillbaka till Artipelags startsida >>

Konditorn tipsar


Här tipsar vår prisbelönta konditor Fredrik Otterberg om julrecepten som är både enkla att baka och som dessutom är himmelskt goda att äta.
 Och nej, det behöver varken vara komplicerat eller ta särskilt lång tid att julbaka.

 MJUK SAFFRANSKAKA MED MANDELMASSA

1 st sockerkaksform

Baktemp: 175 grader
Baktid: ca 40 min

Ingredienser:
3 ägg
270 g socker
210 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
150 g riven mandelmassa
Riven zest från 1 apelsin
Saffran efter smak
Hyvlad mandel

Tillvägagångsätt

 • Smält smöret med saffranet. Låt svalna.
 • Smörj formarna och ”bröa” med hyvlad mandel.
 • Vispa ägg och socker
 • Blanda mjöl och bakpulver
 • Blanda i smöret i äggvisp och tillsätt sedan mjöl och mandelmassa


TOSCABROWNIE

Brownie
200 g smör
200 g ägg
450 g socker
6 g vaniljsocker
2 g salt
40 g kakao
180 g vetemjöl

Tillvägagångssätt

 • Smält smöret.
 • Vispa ägg och socker luftigt.
 • Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
 • Tillsätt vetemjöl och smör.
 • Fyll en smord ugnsform med smeten och baka i ca 10 min på 180.
 • Ta ut från ugn och låt svalna lite innan toscan läggs på.

Kokostosca
200 g smör
140 g sirap
180 g socker
150 g grädde
75 g smör

Metod:

Koka alla ingredienser i ca 5 min tills det är gyllene. Fördela jämnt över brownien och baka i ugnen till en gyllene färg.

 Tillbaka till Artipelags startsida >>

Tillbaka till Artipelag Möten & Events startsida >>

Björn Jakobson debuterade som sommarvärd

Den 13 juni presenterades årets sommarpratare i Sommar i P1 i en direktsänd livesändning från Berwaldhallen. I år debuterar Artipelags grundare Björn Jakobson som en av årets sommarvärdar 2018.

Mitt program handlar om vad jag lärt mig om barn och av barn och att jag har grundat två företag. Det blir vidare även några okända anekdoter om Evert och Sven-Bertil Taube.” 

Måndagen den 6 augusti kl 10 sänds avsnittet. Läs mer om Björn och bakgrunden till Artipelag här >>

Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Läs mer på Sveriges Radios hemsida >>
Tillbaka till Artipelags startsida >>